“WF2 start het nieuwe jaar niet zuiver”   |   29 - jan - 2024

Vorige week werd de wedstrijd tegen JVC afgelast door de winterse omstandigheden op sportpark ’t Krijt. Een weekje extra om bij te komen van het zware trainingskamp dat de mannen van Westfriezen zowel op het veld als daarbuiten ontwikkeld heeft. Deze week treffen wij, onder toeziend oog van een stralend zonnetje, de koploper van de competitie. AFC ’34 is een bekende tegenstander, en bleek vorig jaar al een geduchte tegenstander voor de knapen van trainer Schaap. De Alkmaarders staan 6 punten voor op WF en er zouden dan ook goede zaken worden gedaan wanneer dit wordt teruggebracht tot 3 puntjes. Daarnaast is er ook een kans dat alle andere teams bovenin de 2de klasse punten laten liggen, en zo kan vandaag bestempeld worden als een heuse 8 punten wedstrijd, aldus A. de Mos. Weet WF het nieuwe jaar goed te beginnen?

Alkmaar, 28 januari 2024

AFC ’34 – Westfriezen 2

Waar vorige wedstrijd nog heerlijk kon worden uitgeslapen, kregen de heren van WF2 op deze ochtend weer te maken met de harde realiteit van het reservevoetbal; Kwart over 9 aanwezig. Desondanks de vroege tijd, was iedereen keurig op tijd en kon WF met 14 fitte voetballers richting Alkmaar. Grote afwezigen waren Goevaers, Knol en Bregman. Ons ‘Cody’ Goevaers loopt met een liesblessure. Of beter gezegd, loopt juist niet door een liesblessure. Bregman had de grote mannengriep en keeper Knol mocht zijn kunsten gaan vertolken bij het vlaggenschip. Laatstgenoemde werd vervangen door van Amstel, die doorgaans de lat bewaakt van ons eerste elftal.

Nadat om 11:15 werd afgetrapt nam WF direct de regie over het veld. Het had langere perioden de bal en door het goede, hoge druk zetten kwam AFC ’34 tot weinig voetbal. Het enige probleem was dat de geelwitten nog geen grote kansen wisten te creëren door telkens in de eindfases van de aanval niet zuiver te zijn. WF2 werd dan ook even met zijn neus op de feiten gedrukt toen het na 20 minuten tegen een 1-0 achterstand aankeek. Hunnies spits kreeg de bal met de rug naar het doel, maar wist door slordig optreden toch langs 2 man te draaien en de bal achter keeper van Amstel te werken. Er heerste echter nog geen paniek, want WF2 was tot dusver de betere ploeg en het vertrouwen was dan ook zeker niet weg. Dit vertrouwen kreeg echter 8 minuten later een nieuwe klap te verwerken. De binnenstebuiten gedraaide shirts van AFC ‘34 begonnen aardig op het geel van WF te lijken, waardoor achterin de bal simpelweg werd ingeleverd bij de aanvaller van AFC ’34. Deze behield het overzicht, legde het balletje breed en zo was ook de 2-0 daar. Een verdraaide situatie was een feit, waarbij WF de betere ploeg was, maar toch tegen een achterstand aankeek en verder ook niet super veel creëerde. De grotere kansen kwamen er voor rust nog wel. Hoogland had echter voor de 278ste keer dit seizoen zijn ogen dicht tijdens het koppen, wat resulteerde in een bal op de paal. Verder vonden schoten van Kramer en Brix niet het netje. Hierdoor ging WF de rust in met een 2-0 achterstand.

Na rust veranderde het spelbeeld enigszins, maar niet in het voordeel van de geelwitten. Meer onnauwkeurigheid integreerde zich in het positiespel van de club uit Zwaag en kansen werden nog spaarzamer. De wedstrijd werd iets feller, waarbij Deun en zijn directe tegenstander elkaar besloten dood te maken. Eerst was het Deun die hunnies spits (onbedoeld) ontdeed van zijn maaginhoud. Vervolgens was het hunnies spits die Deun (iets meer bedoeld) door midden boorde. De wedstrijd vorderde en het einde kwam dichterbij. WF 2 moest meer risico gaan nemen en kwam tot een aantal kansjes. Vanuit een corner kopte de ingebrachte de Putter nog op de lat, maar veel dichterbij zijn de knapen uit Zwaag niet gekomen. Door het genomen risico werden de ruimtes groter en dit resulteerde in een uiteindelijke 3-0 eindstand, na een snelle tegenaanval.

WF2 heeft zich vandaag tekortgedaan door te weinig kansen te creëren en de goals simpelweg weg te geven. Door deze nederlaag lopen wij 8 punten mis, waardoor wij voor nu lid blijven van de middenmoot. Volgende week wacht op eigen veld het weerzien met WSV ’30. Hier hebben wij nog wel wat tegen te bewijzen, aangezien wij de eerste wedstrijd van het seizoen onnodig verloren in Wormer.