WF2 start met overwinning   |    3 - sep - 2018

WF2 begint seizoen ‘18/’19 met een driepunter! “Kortste weg naar Europa ingezet”

Voorbeschouwing Voor diegene die het gemist hebben, speelt WF2 ook dit jaar in de reserve 1ste klasse. Door de succesvol afgeronde nacompetitie mogen wij weer een jaar op dit respectabele niveau etaleren. Na een welverdiende zomerstop zijn we weer druk in voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Het nieuwe seizoen begint zoals altijd met drie bekerwedstrijden. Elke trainer zegt dat dit veredelde oefenpotjes zijn, maar toch blijft winnen leuk. Vorig seizoen wisten wij de poule te winnen en zodoende door te bekeren. Dit jaar vormen wij een poule met tweede klassers SDO en Always Forward en met eerste klasser Zaanlandia. De eerste wedstrijd mogen wij aanvangen in Bussum tegen SDO. Kan de geel-witte machine de eerste driepunter binnen hengelen?

Bussum, 2 september 2018

SDO 3 – Westfriezen 2 Vandaag was de eerste wedstrijd van de nieuwe trainer, Wil Bakker, die meteen kennis mocht maken met de niet werkende horloges van een aantal vedettes. De bizar vroege verzameltijd was hier echter debet aan en daarom werd dit voor deze keer door de vingers gezien. Met 13 man sterk mochten wij de wereldreis maken richting Bussum. In de selectie van vandaag waren geen nieuwkomers te bewonderen, al is de aanwezigheid van Vredenduin altijd bijzonder te noemen.

Onder zomerse omstandigheden begonnen we op veld 3 aan wat een mooi seizoen beloofd te worden. Sommige dingen veranderen nooit, gezien het feit dat aanvoerder Van der Laan de toss weer verloor. Waar SDO trachtte met balbezit de vijandelijke helft te bereiken was het Westfriezen dat wachtte op een foutje om zodoende gevaarlijk te worden in de omschakeling. De gekozen tactiek wierp de eerste twintig minuten zijn vruchten af en leidde tot een verdiende 0-2 voorsprong. Eerst was het Brandhoff die de 0-1 knap binnen kopte na een inworp. In het vervolg was het Schotten die de rebound binnen werkte na een gekeerd schot van Apreda. WF2 hield het nog 10 minuten vol om gevaarlijk te worden en geen kansen weg te geven. De vele kansen werden echter niet afgerond waardoor de 0-2 op het scorebord bleef staan. Tot nog toe wist SDO slechts één keer gevaarlijk te worden via een vrije trap. Vlak voor rust viel toch de 1-2, nadat WF zelf een corner mocht nemen. De afgeslagen bal werd slecht aangenomen, waardoor hun rechtsbuiten een solo van 60 meter succesvol kon afronden. 1-2 zou ook de ruststand worden.

Na de thee besloot SDO om WF te laten opbouwen. Hierdoor kon de bal achterin zonder druk worden rondgespeeld. WF bleek hiervoor te ongeduldig en zocht te vaak voor de moeilijke oplossing. Kleine en grote kansen op de 1-3 werden niet verzilverd en keeper Knol moest een 4tal keer handelend optreden om de voorsprong te verdedigen. De wedstrijd werd niet zakelijk uitgespeeld door de haperende geel-witte machine, maar de overwinning werd wel over de streep getrokken.

Bij vlagen werd er vandaag goed gevoetbald en er werden veel kansen gecreëerd. Dit had een 1-2 overwinning tot gevolg. Volgende week spelen we onze eerste thuis wedstrijd tegen Zaanlandia, waar wij gaan proberen de 3 punten in Zwaag te houden.

SDO – Westfriezen ’12 0-1 Brandhoff (Berends) ’19 0-2 Schotten ’37 1-2