WF2 tapt uit ander vaatje!    |   30 - jan - 2023

“Punten in de tas”

Voorbeschouwing

Waar WF2 lang ongeslagen bleef in eigen huis, kwam daar vorig weekend een einde aan. Na een hele goede eerste helft, volgde er een veel mindere 2e helft. Dit resulteerde in een terechte 1-4 nederlaag. Niet het gewenste begin van de voorjaarscompetitie, maar wel de realiteit. Aankomend weekend wacht ons een uitwedstrijd tegen JVC. Zij wonnen hun eerste wedstrijd ruim met 4-0 en bleken ook te sterk voor ons tijdens de najaarscompetitie. In misschien wel de slechtste wedstrijd van ons dit seizoen werd er met 3-2 verloren in het hoge noorden. Gezien de nederlaag van vorig weekend en het feit dat we nog een appeltje te schillen hebben, staat er voldoende op het spel. Kan WF2 de eerste punten halen na de winterstop?

Julianadorp, 29 januari 2023

JVC 2 - WF 2

Vandaag zou alleen spelmaker Kramer afwezig zijn, echter miste wij nog iemand in de bestuurskamer. Hartnack bleek in de afwezigheid van zijn moeder niet zelfstandig wakker te kunnen worden en ontbrak zodoende tijdens de bespreking. Gelukkig wist hij vrijwel zelfstandig de weg richting Julianadorp te vinden en kon zodoende de bank warm houden. Aangezien verder iedereen beschikbaar was, konden we met een goede groep aantreden.

Met een goede zucht, altijd aanwezige, wind dwars over het veld en onder leiding van een oud bekende werd er om 11.00 uur afgetrapt. Het veld was er vergeleken met de vorige wedstrijd niet beter op geworden en nog steeds belachelijk groot. Hier moesten de geelhemden nog even aan wennen, waardoor de openingsfase overduidelijk voor de thuisploeg was. Veelal kwamen zij dreigend door over de zijkanten, zonder dat zij echt gevaarlijk konden worden. Elke voorzet werd namelijk door de achterhoede of keeper Knol onschadelijk gemaakt. Dat zou deze wedstrijd ook niet meer veranderen. Nadat WF de intenties om op te bouwen overboord had gegooid en men gewend was geraakt aan het asfalt, raakte de wedstrijd steeds meer in evenwicht. De eerste grote kans was dan ook voor ons. De voortreffelijk spelende Goevaers was sneller dan de Julianadorpse achterhoede en speelde zichzelf vrij alleen vond hij de keeper op zijn weg. Tot en met de thee had JVC grotendeels de bal, geholpen door de wind in hun rug. Het aantal keer dat Knol handelend moest optreden was echter zonder vingers te tellen en het was WF dat met 0-1 de rust in had moeten gaan. Rechtsback  Gieltjes, volgens vele MOTM, kwam na een goede aanval over links in kansrijke positie. Zijn inzet werd nog gekeerd, maar de rebound was weer voor Gieltjes die Hoogland een niet te missen kans gaf. Niet geholpen door het nog aanwezige promillage schoot hij helaas tegen zijn eigen benen aan. Direct daaropvolgend volgde het rustsignaal, die logischerwijs met 0-0 werd bereikt.

Ondanks dat het niet goed was, heerste er toch tevredenheid. Er werd namelijk weer een ongezonde dosis werklust in de wedstrijd gelegd, waardoor wij nog prima in de wedstrijd zaten. Met de wind in de rug begonnen we de 2e helft dan ook met een ander strijdplan. Waarop de thuisploeg in zijn geheel geen antwoord had. De geelwitten hadden continu de bal en kwamen ook een aantal keer gevaarlijk door. Tien minuten lang hadden de blauwwitten nog een antwoord, totdat Goevaers alleen onrechtmatig kon worden gevloerd. Brandhoff mocht vanaf een meter op 18 aanleggen en schoot hard en laag binnen, 0-1! De thuisploeg gooide het vanaf toen ook over een andere opportune boeg, waardoor het spel op een neer ging. WF2 was echter duidelijk de betere en hield het achterin potdicht. Vlak daarvoor deed De Jager weer beulswerk door enorm veel ‘vieze’ meters te maken en de voorhoede bleef speldenprikjes uit te delen. Het enige wat we vergaten was de wedstrijd in het slot te gooien. Mogelijkheden voor een 2e goal waren er voldoende, maar het mocht niet zo zijn. Hierdoor bleef het spannend en bleef de thuisploeg hoop houden. 5 minuten voor tijd leek Hartnack zijn wanvertoning eerder die ochtend goed te maken. Hij onderschepte zelf de bal en mocht alleen op de keeper af. Laatstgenoemde kwam helaas als winnaar uit de strijd, maar bood Korrel een niet te missen kans. Zijn chocoladebeen werkte echter niet mee. Niet veel later volgde de drie laatste fluitjes van de goed leidende leidsman en was de overwinning een feit.

Op karakter werd er zodoende verdiend gewonnen in Julianadorp. 3 broodnodige punten geven de burger weer moed. Niet veel later zag vrijwel het gehele 2e ons vlaggenschip zegevieren in Nibbixwoud, echter ontbrak het debuut van onze Slungel. Zijn tijd komt echter nog wel…. Volgende week wacht ons een thuiswedstrijd tegen Grashoppers.