WF2 verliest   |   15 - okt - 2018

WF2 verliest ondanks wereldgoal!

“Onnodige nederlaag in Zuid-Holland”

Voorbeschouwing

Na twee overwinningen op een rij in eigen huis, stond er dit weekeinde logischerwijs een uitwedstrijd op het programma. En nadat we al twee uithoeken, Bussum en Anna Paulowna, van Noord-Holland bezocht hebben mogen we dit keer zelfs op reis naar Zuid-Holland. Nieuwkomer in de eerste klasse A, SV Hillegom zal deze keer als gastheer fungeren. Hillegom heeft tot nog toe 3 punten bij elkaar gesprokkeld door een thuisoverwinning en twee nederlagen op vijandelijk terrein. Voor Westfriezen geldt ook dat zij alleen nog punten in eigen huis hebben behaald. Kan WF2 ook buitenshuis een overwinning boeken?

Hillegom, 14 oktober 2018

SV Hillegom 2 – Westfriezen 2

We beginnen er onderhand al aan te wennen, ook deze zondag mochten wij in alle vroegte verzamelen. Deze week een paar personele wijzigingen ten opzichte van vorige week; Van Beek mocht mee met ons vlaggenschip en Peschier keerde, iets te bruin, terug van vakantie. Waar laatstgenoemde slechts één week afwezig was, was hij toch vergeten zijn voetbalschoenen in te pakken.

Was het de brandende zon, het schitterende complex, het vroege tijdstip of de kanonskogel die als bal fungeerde die debet waren aan het zwakke begin van WF? Feit was dat het initiatief bij de thuisploeg lag. De geelwitte-machine was slordig in balbezit en niet daadkrachtig in de omschakeling. Wanneer een voorzet dan pardoes achter keeper Thijs valt, wordt Westfriezen wakker geschud. Dit wakker worden ging niet heel snel en leidde bijna de 2-0 in, maar Thijs had een schitterende redding in huis in een 1-tegen-1 situatie. In de 20 minuten voor rust wist WF het initiatief over te nemen en werd de helft van de tegenstander vaker bereikt. Tot veel kansen leidde dit niet, maar de gelijkmaker viel toch op een wel heel lekker moment. Eerst was het Steenman die uit een vrije trap de bal knap controleerde maar deze niet onder de deklat kreeg, maar vlak voor het rustsignaal was het dan toch raak. Vredenduin nam een stuiterende bal heerlijk buitenkant links en liet de bal in de winkelhaak verdwijnen.

Hoop doet leven en zo was de stemming in de kleedkamer niet slecht, we speelden dan wel niet goed maar stonden keurig op 1-1 en gaven weinig kansen weg. Toch was de tweede helft van een minder niveau en mistte WF de energie om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Hillegom trachtte hoger druk te zetten en door slordigheden bij de geelhemden leidde deze druk vaak tot balveroveringen. Achterin werden er weer weinig kansen weggegeven en zodoende bleek een gelijkspel in het verschiet te zitten met misschien kans op een gestolen overwinning. Het bleek echter de dag van de zondagsschoten te zijn, want hun nummer 12 besloot van een meter of 30 zijn geluk te beproeven en de bal schitterend achter de kansloos gelaten Thijs te schieten. Westfriezen probeerde met opportunistisch voetbal nog wat te forceren, maar mistte daadkracht en het was aan de thuisploeg te danken dat de schadebeperkt bleef tot 2-1.

Zo ging ook de tweede uitwedstrijd van het seizoen verloren. Was ZAP echter een (te) sterke tegenstander, daar hadden wij vandaag het gevoel dat van deze tegenstander zeker niet verloren hoefden te worden. Feit is wel dat we puntloos de lange reis naar Zwaag mochten maken en na dit weekend het linker rijtje afsluiten op plaats 7. Volgende week wacht weer een uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Kolping Boys.