WF2 verovert koppositie!   |    3 - feb - 2020

“Wéér winst voor de Geelwitte-machine”

Voorbeschouwing

Na vorige week met dubbele cijfers te hebben gewonnen van Zaanlandia, wacht deze week een grotere uitdaging met een treffen tegen HBC. HBC bezet de gedeelde 3e plaats en zodoende kan dit een heuse topper worden genoemd. De eerste wedstrijd van dit seizoen ontvingen we deze tegenstander in Zwaag en toen ging de wedstrijd heel moeizaam met 1-0 gewonnen. Tel daarbij op dat HBC dit seizoen thuis nog ongeslagen is en je komt tot de conclusie dat dit wel eens een hele zware dobber kan worden. Het seizoen verloopt voor ons vooralsnog ruim boven verwachting. Kan WF2 nog langer op de roze wolk blijven zitten?

Heemstede, 2 februari 2020

HBC 2 - Westfriezen 2

Alweer 16 man sterk in alle vroegte aanwezig in de bestuurskamer en ook deze week ontbraken alleen Meester en Heerschap. Ondanks het belachelijk vroege tijdstip wist iedereen tijdig ’t Krijt te vinden al had alleen De Putter nog wat extra slaap nodig wat hem zijn basisplaats kostte. Met het tactische plan in onze oren geknoopt vertrokken we richting Heemstede.

Onder herfstachtige omstandigheden begonnen we om 11 uur aan deze topper. De thuisploeg was de vorige wedstrijd nog niet vergeten en ging gelijk op jacht naar een snelle openingstreffer. Het balbezit was dan ook veelal voor de oranje-witten, maar tot gevaarlijke situaties kwam dit nog niet. De eerste kans was namelijk voor ons, Schotten Sr. werd de diepte ingestuurd maar vond de keeper ver buiten zijn zestien op zijn weg. Aan deze harde maar ongelukkige botsing hield Schotten een blessure over en moest zich al na 10 minuten laten wisselen voor Heus. Hierna volgde weer hetzelfde spelbeeld. HBC probeerde het tempo hoog te houden en was erg zorgvuldig aan de bal. Westfriezen wist er op haar beurt steeds minder tegenover te zetten, doordat we vooral in balbezit te gehaast waren. Een goede individuele actie van Heus was nog bijna goed voor de openingstreffer, maar zijn verwoestende uithaal trof geen doel. In het vervolg van de eerste helft bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en waren zij vooral gevaarlijk uit corners en voorzetten vanaf de zijkant. Het was aan keeper Knol te danken dat we met 0-0 gingen rusten. Vlak voor de thee ranselde hij met een weergaloze reflex de bal uit de bovenhoek, wat achteraf gezien van grote waarde bleek te zijn.

Door vooral hard te werken wisten we de schade beperkt te houden, waardoor wij nog helemaal in de wedstrijd zaten. De tweede helft begon nog met hetzelfde spelbeeld, maar WF2 kwam steeds beter in haar spel. Behalve corners werd er vrijwel niets meer weggeven en de bal was steeds vaker te vinden op de vijandelijke helft. Dit leidde tot een weergaloze 0-1 voorsprong vanaf de voet van (weer) Brandhoff. Haarms legde de bal op ruim 25 meter klaar voor de boomlange spits, die op zijn beurt de bal een enorme curve gaf en deze precies in de winkelhaak liet eindigen. Tegen de verhouding in kwam WF op voorsprong en daar was de thuisploeg eventjes door van slag. Het tempo werd nog hoger opgevoerd, maar nu zat er steeds vaker een geelwitte tussen. Met een aantal verse krachten probeerden we de overwinning over de streep te trekken en koud in het veld verdubbelde Schuurman onze voorsprong. Een verre inworp werd verlengd door Brandhoff en door Schuurman met veel gevoel binnen gekopt. Niet veel later was het een andere supersub die de score nog verder wist uit te breiden. De Putter vond met een goede steekbal, Brandhoff. Laatstgenoemde was sneller dan zijn directe tegenstander en bood met een goede voorzet Vredenduin een niet te missen kans. Deze riante voorsprong gaven wij niet meer weg en als team werd er hard voor gewerkt om de heilige nul over de streep te trekken. De achterhoede stond ook de laatste 15 minuten als een huis en vlak daarvoor verrichtte Nonnekes beulswerk, door menig bal te onderscheppen. Eindstand 0-3.

Een geflatteerde 0-3 overwinning, maar wel eentje die enorm lekker smaakt en waar heel hard voor geknokt is. Uiteraard een groot feest in de kleedkamer en dit feest werd nog groter toen de overige uitslagen binnenkwamen. Westfriezen 2 is op het moment van schrijven de trotse koploper van de reserve eerste klasse. Een plek die we met man en macht gaan verdedigen volgende week in de derby, thuis tegen VVW.