WF2 weet weer wat verliezen is!    |    4 - mrt - 2020

“Zegereeks komt ten einde”

Voorbeschouwing Nadat we 3 weekenden geen wedstrijd hebben gespeeld en allemaal carnaval Zwaag zo goed als overleefd hebben, staat er voor deze zondag weer een wedstrijd op de planning. Een derby thuis tegen ‘Hoof. De uitwedstrijd ging met 1-5 gewonnen, nadat we binnen 20 minuten op 0-4 waren gekomen. VVW staat net boven de degradatiestreep en WF is nog steeds de trotse koploper. Willen we serieus mee blijven doen om de bovenste plekken, dan zijn dit wedstrijden die gewonnen moeten worden. Kan WF zijn koppositie succesvol verdedigen?

Zwaag, 1 maart 2020

Westfriezen 2 – VVW 2 Deze week treden we met 15 man aan. Schotten en Vredenduin hebben beide met een blessure onze ziekenboeg versterkt, waardoor de keuzes voorin erg dun zijn. Meester maakt op zijn beurt na weken afwezigheid wel weer zijn rentree bij de selectie. Na de opstelling en het strijdplan van vandaag zochten we eindelijk ons vertrouwde kleedkamer 8 op.

Na een gepaste minuut stilte wegens het overlijden van Marcel Bizot, begonnen we onder goede omstandigheden en met onze hondstrouwe supporters op de tribune aan deze derby. En zoals de toeschouwers onderhand van ons gewend zijn, schoten we uit de startblokken. Binnen no-time stond de 1-0 voorsprong al op het scorebord. Na een goede aanval door het midden werd Schuurman vrij voor de keeper gezet en die rondde uiteraard, onnodig hard, af. Een droomstart voor de mannen van Bakker en er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht. Toch stonden we na 25 minuten met 1-3 achter en dat was op zijn zachts gezegd onnodig. De 1-1 viel uit een corner, waar de kleinste man van het veld volledig vrijstaand mocht binnen koppen. Bij de 1-2 zag onze normaal zo betrouwbare sluitpost Knol er niet goed uit en de 1-3 viel uit een makkelijk, maar dom weggeven penalty. Zo keek WF2 voor het eerst sinds tijden tegen een achterstand aan en moesten zij opzoek naar de aansluitingstreffer. Na de 1-3 begaf de uitploeg zich niet meer op onze helft en was het aan onze kant alleen Kroonenburg nog die in de buurt van een doelpoging kwam. Ruststand 1-3.

Tijdens de thee hoefden wij er weinig woorden aan vuil te maken, het was niet goed genoeg en het moest beter om een resultaat te boeken. De aansluitingstreffer leek er snel te komen. Een vrije trap van Schuurman werd met de groots mogelijke moeite gekeerd door hun sluitpost, de rebound leek echter een niet te missen kans voor Haarms op te leveren. Laatstgenoemde wist echter niet zijn doelpuntenproductie te verdubbelen. Zodoende moest de geelwitte-machine nog steeds op jacht naar ten minste twee doelpunten. Om een lang verhaal kort te houden, deze treffers kwamen er niet. Waar VVW zich de tweede helft vooral concentreerde op het tegenhouden, daar wist WF nauwelijks iets te creëren. Eindstand 1-3.

Zo trok WF2 voor het eerst sinds 24 november 2019 niet aan het langste eind en gingen de punten naar de tegenstander. Wanneer de uitslagen van de andere velden binnenkomen, blijkt pas wat voor goede zaken wij vandaag hadden kunnen doen. Van onze concurrenten wist alleen Meervogels te winnen. Waardoor wij op verliespunten nog steeds, zij het gedeeld, aan kop gaan. Later op de middag wist ons vlaggenschip VVW wel te verslaan, 3-2. Volgende week wacht ons weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen nummer 11 De Zouaven.

Westfriezen - VVW ’3   1-0 Schuurman (Brandhoff) ‘6   1-1 ’11 1-2 ’24 1-3