WF3 "Bakkert" door   |   15 - okt - 2018

Voetbal Vereniging JVC Julianadorp 2 - S.v. Westfriezen 3 (2-5)

Ook na 4 wedstrijden heeft Westfriezen 3 nog steeds de volle buit! Vandaag was dat grotendeels op het conto te schrijven van onze in blakende vorm stekende spits Raymond. Met 4 goals en 1 assist was hij ondanks zijn 45 jaar weer van grote waarde. Op de warmste gemeten zondag 14 oktober ooit in Julianadorp betraden de mannen van WF3 even na half 11 het A-veld voor de warming up. Waarbij de ballen om warm te schieten even bij de tegenstander geleend moesten worden, maar daarover bij de foto’s meer.

Zonder het prachtige positiespel van de week ervoor stonden de geel-witten na 11 minuten alweer op een comfortabele 2-0 voorsprong. JVC had blijkbaar niet verwacht dat onze ouwe vos nog zo snel was. Eerst werd hij al knap door Rob Spil op oorlogspad gestuurd, maar uiteindelijk kwam de openingstreffer op het bord na een splijtende dieptepass van Steve Verhoef. Al snel daarna schoot Raymond de 2-0 binnen en leek het een gemakkelijke middag te worden. De blauw-zwarten zagen zich genoodzaakt om vervolgens over het hele veld 1-tegen-1 te gaan spelen. Of het de strijdwijze van JVC was of toch het slordige spel dat wij zelf op de mat legden laat ik in het midden, maar na een handsbal van Leon mocht hun aanvoerder vanaf 11 meter de aansluitingstreffer maken. En vlak voor rust was het een eigen goal van Donnie die de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Gelukkig konden we in de rust de rug weer rechten en analyseren wat er anders moest om ‘gewoon’ 3 punten mee naar Zwaag te nemen.

Na een minuut of 10 in de tweede helft betraden Niels, Mark van der Gulik en Frits van der Molen het veld voor de moegestreden Jordie, Christian Bekoe en Leon, waarbij laatstgenoemde het zichtbaar vaak oneens was met de man in het zwart. Bij de 3e goal was Raymond de aangever, waarbij hij met een lobje Steve vrij voor de keeper zette en die bekroonde deze aanval met een boogbal over de keeper. De grensrechter vlagde nog snel voor buitenspel, maar dit signaal werd door de leidsman keurig weg gewuifd. De assistent-arbiter van JVC werkt doordeweeks waarschijnlijk op Maritiem Vliegkamp De Kooy, want hij stond opvallend vaak met z’n vlag te zwaaien (zoals vliegtuigen worden binnengehaald), waarbij vooral onze Andijker aanvaller het moest ontgelden (5x buitenspel of zo!). Bij de 4-2 waren de rollen van onze aanvallers weer omgedraaid, een vrije trap van Steve werd op onnavolgbare wijze door Raymond bij de eerste paal binnengekopt. Uiteraard was ook het slotakkoord voor Bakker, na een pass van Rob van der Molen omspeelde hij de keeper en zo maakte hij zijn 9e (!) goal in de maand oktober (ja, u leest het goed. In 2 wedstrijden). Zodoende konden wij met een glimlach in de auto stappen voor die 40 minuten durende terugrit naar Hoorn, waarbij ook nog eens het goede nieuws door kwam via de voetbal-app dat we door de nederlaag van West Frisia tegen VVS 46 helemaal alleen aan kop gaan na vandaag! Ook volgende week staat er een uitwedstrijd voor ons op het programma, uit tegen vv Con Zelo. Nog nooit tegen gespeeld in al die 30 jaar, dus ook nog nooit van verloren ;-) Tot dan, in Waarland.