WF3 begint voortvarend   |    2 - okt - 2017

SV Always Forward 3 - S.v. Westfriezen 3 (0-4)

Nieuwkomers schieten WF3 naar overwinning

De PartyTop Entertainment-brigade mocht eindelijk voor het echie de wei in. En wel om 10.00 uur, uit tegen SV Always Forward. Voor alle papa’s in ons team is dit tijdstip natuurlijk geen enkel probleem. En voor alle binnenstadbewoners ook nog eens de dichtstbijzijnde wedstrijd van het seizoen. Alleen logistiek moest alles op de late zaterdagavond/vroege zondagochtend nog even goed geregeld worden. Gelukkig brengt de Westfriezen 3 #ditisnietnormaal-app dan soelaas: Roy Vriend zorgt voor de tas, Harry voor de mandarijnen en Frits van der Molen neemt alles mee vanaf ’t Krijt. Tussen 09.30 uur en 09.45 uur komt iedereen de kleedkamer binnenwandelen, de een met een kop Douwe Egberts in zijn hand, de ander met een livestream van de F1 Grand Prix in Maleisie op zijn mobiel.

Om uiteenlopende redenen missen we vandaag Rob van der Molen, Tom Van 't Hoff, Randy Keizer en Steve Verhoef, maar om 10.00 uur staan we gewoon met 11 man op het D-veld en ook nog eens 3 wissels in de dug-out. Tegenover ons een hoop oude bekenden. AF3 treedt namelijk aan met o.a. Ronald Veld, Melvin Swier, Michiel Lakeman, Bart Boekhout, Guido Mol, John Verduijn, Arjan Brouwer, Tim de Zwart, Dirk Pennekamp, Alec Haring. Westfriezen 3 komt goed uit de startblokken en neemt het heft direct in handen, wat leidt tot enkele kansjes in de eerste 20 minuten. Daarna wordt het veld te groot, de passing wat slordiger en komt ook Forward een paar keer richting onze 16. Rob Spil moet na een klein half uur zijn plaats afstaan aan Martijn Dekker ivm een flinke verkoudheid (en buurtfeest gisteravond). De stand blijft na 45 minuten echter 0-0.

In de rust is het tijd om wat bij te praten, onder andere over het Amsterdam Wine Festival dat een leuk uitstapje was gisteravond voor een deel van de selectie, het bericht dat Max Verstappen als winnaar over de streep is gegaan en welke personele aanpassingen doorgevoerd moeten worden. Frenk Vellinga en Andrei Kyrill De Vries komen voor Christian Bekoe en Jordie binnen de lijnen en David Kok plakt er nog 15 minuten aan vast in het tweede bedrijf. Echter haakt Martijn helaas toch geblesseerd af, waardoor Jor blijft staan en Jan een linie zakt. Binnen een kwartier weet WF3 het verschil in individuele kwaliteit (en conditie) in harde cijfers uit te drukken. David bekroont zijn debuut namelijk met een loepzuivere hattrick binnen 12 minuten, op aangeven van respectievelijk Jan Peerdeman, Frits en Raymond vindt hij 3x eenvoudig het net. Niet lang daarna neemt Jan een lage corner van Raymond mee naar binnen en schiet hij het leer stevig in de korte hoek, 0-4 en wedstrijd gespeeld. De beelden van de publiekswissel van David en de goal van Jan zijn als het goed is terug te vinden via Facebook Live.

Onze laatste linie met Erik Snip, Jordie, Donnie en Frits geeft ook in het restant van de wedstrijd vrijwel niks meer weg, terwijl Jan, Leon, Andrei, Frenk en Tim Klijnman op het middenveld de bal makkelijk van voet naar voet laten gaan en Chris samen met Raymond blijft loeren op een goal. Met zoveel ervaring in het team wordt de wedstrijd professioneel uitgespeeld en de eerste overwinning is een feit. Het was leuk om te zien dat onze supportersschare nog net zo trouw is als vorig seizoen, onder andere Roel Alders en Claudia Alders-Reus, Eveline Voetelink, Edwin Kok, Jessica Van de Vooren, Andre Van Der Molen en een handvol kinderen waren langs de lijn te vinden vanochtend.

Het bijkomende voordeel van vroeg spelen is natuurlijk ook dat de 3e helft lang kan duren, je voor de televisie nog een paar leuke voetbalwedstrijden kan kijken (Feyenoord Rotterdam, Arsenal, AFC Ajax, BARCELONA SPORTING CLUB - Página oficial, Real Madrid C.F.), je nog naar Amsterdam Wine Festival - Oogstfeesten Noordelijk Halfrond kan gaan of je nog wat aan je zondag hebt! Volgende week spelen wij onze eerste thuiswedstrijd, om 12.00 uur tegen Voetbal Vereniging KGB 3. Tot dan op 't Krijt.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend