WF3 speelt gelijk   |    5 - feb - 2018

SEW 2 - Westfriezen 3 (2-2)

Na 2 maanden stilstand mocht Westfriezen 3 vandaag de kicksen eindelijk weer uit het vet halen voor de eerste wedstrijd van 2018. Een aantal spelers had inmiddels 3 trainingen achter de rug, maar een even groot deel van de groep had al weken geen bal aangeraakt. Zonder Christian Bekoe, Martijn Dekker, Rob van der Molen, Erik Snip en Jan Peerdeman, maar met 4 wissels traden wij aan op een heerlijke kunstgrasmat, met een stralend zonnetje en iets te veel wind. WF3 begon wat aftastend op het het nog steeds vrij sfeerloze complex De DRES Nibbixwoud. SEW heeft een leuke en fitte ploeg, zo wisten zij eerder bijvoorbeeld koploper Voetbalvereniging VVS ‘46 nog pootje te lichten. In de eerste 25 minuten hoefde inval-doelman Denny slechts eenmaal handelend op te treden, maar ook WF3 wist nog niet echt gevaarlijk te worden. Een onoplettendheidje achterin zorgde ervoor dat een blauwe aanvaller de bal van dichtbij binnen kon lopen, 1-0. Voor WF3 het sein om een tandje bij te schakelen. In korte tijd wisten David Kok (kopbal werd katachtig gepareerd), Steve Verhoef (tegen de doelman), Frits van der Molen (schot voorlangs) en Leön (net naast) echter niet de gelijkmaker te produceren. De rust werd gebruikt om op te warmen en liefst 4 wissels door te voeren. Rob Spil, Jordie, Frits en Steve verlieten het veld voor Donnie, Danny, Andrei Kyrill De Vries en Frenk Vellinga. Met wind tegen startte WF3 wervelend aan de 2e helft, alleen hadden onze gele aanvallers het vizier (nog) niet op scherp staan. Vooral David lukt het maar niet om zijn oude klasgenoot van de Werenfridus, Thomas Ursem, te passeren (redding keeper, scrimmage, paal, kopbal naast). En dan valt de goal natuurlijk aan de andere kant, uit een standaardsituatie. Een hoge voorzet wordt bij de 2e paal teruggekopt en Nibbiker aanvoerder Ruud Spruit schiet van dichtbij raak. Ondanks de 2-0 achterstand wisten we dat wij nog minimaal 5 kansen zouden krijgen, dus volle goede moed legden we nog iets meer risico in het spel. Uit een snelle tegenaanval stuurde Tim Klijnman onze tandem Danny de diepte in. Hij hield het overzicht en stelde Raymond in staat om de aansluitingstreffer te produceren. Nog geen 4 minuten later was het weer raak, Andrei was niet zelfzuchtig en gaf David een niet te missen kans. Nou ja, hij stiftte de bal keurig over de keeper heen. Met nog 20 minuten op de klok had WF3 er opeens alle vertrouwen in om het strijdtoneel met 3 punten te verlaten. In het restant van de wedstrijd werden de ruimtes groter, maar van levensgrote kansen was geen sprake meer. Zo blies de uitstekende leidsman Gertjan Verbeek na 90 minuten voor de laatste keer op zijn fluit voor een 2-2 eindstand. Ondanks de knappe comeback overheerste de teleurstelling in de kleedkamer na afloop. Met een kansenverhouding van 15-4 was iedereen van mening dat wij toch meer hadden verdiend (of onszelf hadden moeten belonen). Onder het genot van een Affligem Beer en uiensoep of omelet was de conclusie dat we best aardig speelden, het seizoen nog lang duurt en VVS door haar overwinning nu alleen koploper is (5 punten voorsprong met een wedstrijd meer gespeeld). Komende week staat Zwaag volledig in het teken van Carnaval Zwaag, dus voor ons geen voetbalprogramma. De 18e spelen wij in Bovenkarspel tegen het 3e van Kolpings Glorie Blijft. Alaaf!