WF3 verliest van ...???   |    9 - apr - 2017

WF3 haakt af in titelstrijd

Wedstrijdverslag: FC Medemblik - S.v. Westfriezen 3

Zonder training deze week reist Westfriezen 3 vandaag vol goede moed af naar Medemblik voor de wedstrijd tegen de plaatselijke FC. Door de blessure van Raymond, vakantie van Leon, werk in het buitenland van Martijn Dekker en Peter de Geus en een gemist vliegtuig door Rob van der Molen hebben we onze invallers Danny en Frank Hoogland hard nodig vandaag.

Ondanks alle goede bedoelingen vandaag hoeft onze Razende Reporters dit keer weinig woorden vuil te maken aan het wedstrijdverslag. Na een snelle achterstand schiet Steve Verhoef op aangeven van Frenk Vellinga nog wel de gelijkmaker op de borden... maar dat was dan ook het enige hoogtepunt vandaag. Vervelend was vooral dat Erik Snip, door stevig inkomen van hun rechtsbuiten, rechtstreeks naar de huisartsenpost kon met naar het zich laat aanzien een breuk en een gescheurde pees in zijn hand... Met Don op doel en de 47-jarige (!) Frank binnen de lijnen startte WF de tweede helft nog verwachtingsvol, want in de eerste helft was het van onze zijde niet al te best. Helaas waren het niet zo zeer de jeugdige Medemblikkers die ons de tweede helft tot last waren, maar was het de clubscheids die de wedstrijd in Medemblikker voordeel besliste. Eerst vond de man in zwart het nodig om vanaf de middenlijn te fluiten voor een penalty na een zeer onschuldig schouderduwtje van Frits van der Molen en daarna zag de leidsman als enige een duidelijke overtreding op keeper Don over het hoofd, 3-1. Op dat moment is de wedstrijd na een uur al zo goed als gespeeld, zeker omdat we zonder onze topscoorder voorin geen vuist kunnen maken en bij een aantal spelers de frustraties jegens de scheidsrechter de overhand namen (wat nooit valt goed te praten). Zodoende moeten wij, na onze tweede nederlaag van 2017, (net als FC Barcelona gister) het kampioenschap helaas vaarwel zeggen. Zeker omdat koploper Sporting Andijk wel gewoon wist te winnen.

Komende week kunnen we heerlijk van een voetballoze Paaszondag genieten... dus tot later!

Ps. Joep Peerdeman, oud-WF lid en broer van Feestcafe Vièra-uitbater Hans Peerdeman, kwam nog even kijken... maar hij kreeg helaas geen waar voor zijn geld