Dames 1 ondermaats tegen Con Zelo   |   30 - okt - 2016

De zon scheen en de tegenstander was hekkensluiter Con Zelo. Dat had een mooie middag moeten worden voor de meiden uit Zwaag, maar het pakte even anders uit.

Con Zelo ging onbevangen de strijd aan met Westfriezen en oogstte gelijk succes om op voorsprong te komen. Westfriezen kwam terug tot 5-4, maar overtuigde geen moment. Aanvallend miste Westfriezen het samenspel dat nodig is om openingen te creëren om Con Zelo te verschalken. Glimlachend kon Con Zelo met een voorsprong van 14-10 gaan rusten.

De tweede helft zou Westfriezen de zaak recht gaan trekken en na 19-14, werd het gelukkig 19-16. De wedstrijd leek te gaan kantelen, ondanks dat Westfriezen ook de tweede helft een zeer fletse indruk achterliet. Con Zelo bleef doelpunten meepikken, die ze schijnbaar op een presenteerblaadje aangereikt kregen. Met nog 12 minuten te gaan, bij een stand van 21-18 leek Westfriezen toch voor de winst te gaan. Con Zelo verdedigde met hand en tand haar voorsprong en won dikverdiend met 26-22 van Westfriezen.