Joop Schipper in memoriam!   |    4 - feb - 2023

Op 31 januari 2023 is Joop Schipper overleden op 87 jarige leeftijd. 

Joop was een echte Zwaager. In zijn “Schippershuis” aan de Dorpsstraat woonde de altijd goedlachse Joop jarenlang met zijn zus Sjaan en later een kwart eeuw met zijn Lydia. Fruitteler zijn, was zijn beroep. Hij teelde appels, peren en pruimen tot aan zijn 84-ste jaar. Volgens Joop ging het verkopen van zijn fruit niet om de kwaliteit, maar om de juiste tijd van afzet. Wie er fruit geplukt heeft, kijkt met een glimlach terug op een gezellige tijd.

Joop was een sportief man. De laatste jaren tenniste Joop graag, zo hield hij zich fit. Maar handbal was Joop zijn sport. Joop begon met handbal in de jaren zestig waar nu de tennisvelden zijn. 
Handballen op gras met onder andere Nico Beemster, Jan Pistoor, Jan Fernee en Theo Bot. Westfriezen handbal heette toen nog Sportlust en Joop was daar in het bestuur actief als secretaris.
In het jaar 1968 werden ze voor het eerste kampioen met Heren 1 en wekenlang was Joop met zijn kornuiten de jonge vedettes van het dorp.
Na de verhuizing van het handbal naar sportpark ’t Krijt in 1973 wordt Joop speler/trainer voor het Heren 1 handbalteam. En niet veel later volgt hij Joop Zijlstra op als handbalvoorzitter. 

Jeugdige spelers traden toe tot Heren 1 en Joop met zijn maten speelden nu in Heren 2. Samen met Nico Beemster vormde Joop Schipper het koningskoppel onder de Westfriese handbalscheidsrechters. Dat dit duo nergens voor terug deinsde blijkt wel uit de volgende anekdote: Joop had als scheidsrechter een toeschouwer uit de zaal gestuurd, vanwege onophoudelijk gemekker. Wat Joop kennelijk niet wist, was dat deze man enkele weken later een wedstrijd van Joop en Nico als rapporteur moest beoordelen. U begrijpt dat deze rapporteur geen spaan heel liet van onze Zwaagse Joop. 

Joop verlegde zijn grenzen ook op trainers gebied en trainde onder andere Quick/Zwaagdijk en tien jaar lang bij Spartanan uit Wognum. 
Rond 1996 verlieten gedreven jonge spelers Westfriezen 1 en gingen spelen voor “Op Hoop van Zegen” uit Blokker. Heren 2 werd na bijna tien jaar weer Heren 1, met Joop Schipper, Frans Gitzels, Martin de Jong , de mannen Schuitemaker en Appel. De hoog opgetrokken kousen stonden goed, maar ze kwamen tekort om de jongere tegenstanders het moeilijk te maken. Het herenhandbal stopte nu bij Westfriezen voor enige tijd. 

Joop was ook 50 jaar trouw lid en bezoeker van fc Volendam. Sport als rode draad, voor ontspanning. Zo ook een leven lang als supporter bij s.v. Westfriezen waar Joop vaak te kijken was bij het handbal en voetbal. Eind oktober was Joop er voor het laatst. Zijn longen gingen flink achteruit en lieten het bezoek aan Westfriezen niet meer toe.

Met 75 jaar Westfriezen mocht Joop, samen met Piet Rood en Ab Knol, het boek “75 jaar WF” in ontvangst nemen, als dank voor al hun inzet voor onze club.

s.v. Westfriezen wenst Joop zijn Lydia, en verdere familie Schipper sterkte toe met dit verlies.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend